Svanhult - en by i Tiveden

  Hem  

Byalag

 

  foto

 

Om byn

Rune Johansson, uppväxt i Svanhult, har forskat om byn samt samlat in och sammanställt en omfattande information om byn. Många personer har bidragit med hjälp, underlag, berättelser, minnen och fotografier från byn.

Informationen innehåller bland annat uppgifter om byns historia och utveckling samt dess bebyggelse, släkter, kulturspår och natur. Bland redovisat underlag kan nämnas gamla kartor, foton och andra handlingar från byn. Dessutom ingår många berättelser om händelser och personer i byn samt utdrag ur domböcker och folkbokföring.

Informationen har samlats på en CD-skiva, som kan köpas av Rune Johansson. Den har nu också lagts ut på nätet. Klicka på knappen nedan för att komma vidare till informationen om forskningen om byn, Den öppnas i ett nytt fönster.

Gå till forskningen om byn Byforskning

Nytt underlag kommer fram, nya uppgifter hittas i källorna, många minnen återstår att notera och dagens människor skapar morgondagens historia. Kontakta gärna Rune Johansson, om Du kan bidra med mer underlag och uppgifter om byn. På det sättet kan innehållet på CD-skivan utvecklas!

Söker berättelser, kort och annat underlag om byn och förslag till aktiviteter för byalaget.

Söker hjälp att få fram uppgifter om motiven på de många bilderna från bygden.

Gå med i Facebook-gruppen Tiveden i svunna tider!

Läs och skriv i bloggen!

Kontaktperson: Rune Johansson, epost.